LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Novel·la

‘Blues and Bullets’: una novel•la gràfica digna del cinema negre

By , on 25 de setembre de 2015

‘Blues and Bullets’ és el nou títol de la desenvolupadora espanyola A Crowd of Monsters, que ha arribat als usuaris durant aquest estiu. El nou joc es presenta en forma de novel•la gràfica basada en el cinema negre dels anys 70 i 80 que col•loca com a protagonistes a Eliot Ness i Al Capone, dos dels personatges nord-americans més coneguts, per viure al costat d’ells una aventura en blanc i negre que no deixarà a cap jugador indiferent.

En el joc, Eliot Ness, antic capdavanter dels llegendaris Intocables en els anys 30, solament desitja passar els seus últims dies treballant en el seu restaurant sense pensar massa en la creixent corrupció que assota la seva ciutat, Santa Esperança. De sobte, molts nens comencen a desaparèixer i la policia amb prou feines s’esforça a fer alguna cosa, per la qual cosa Eliot decideix prendre la justícia per la seva mà i trobar costi el que costi al culpable, fins i tot si això significa cremar la seva pacífica vida fins als fonaments implicant-se en tirotejos amb tot indesitjable que es posi en el seu camí.

Per l’altra banda, Al Capone, el famós gàngster que es va convertir en la figura del crim més important de Chicago durant els anys 20 i 30 i abans de ser empresonat per evasió d’impostos, fa el rol d’antagonista. Assassí a sang freda i amo de tot el negoci d’alcohol de Santa Esperança fins a la seva entrada a la presó, segueix mantenint aquesta relació d’odi cap a Eliot Ness. No obstant això, 20 anys després de la seva última trobada, els seus camins es tornen a creuar i tots dos es veuran obligats a deixar el passat enrere per embarcar-se en una nova aventura.

El jugador controla a Eliot al llarg de situacions cada vegada més sòrdides i en decadents escenaris on haurà de trobar pistes que ho portin a resoldre el cas de la seva vida. La història de ‘Blues and Bullets’ està composta per cinc episodis, amb la possibilitat de comprar només episodi a Steam per 4,99 euros si vols fer un primer tast del joc. En canvi, si prefereixes comprar els cinc episodis també ho pots fer per 19,99 euros en la plataforma de Valve, encara que podràs jugar-ne a mesura que surtin els episodis.

A causa de la temàtica, al llenguatge i a les escenes amb sang, el joc està qualificat per a majors de 18 anys, així que tingues-ho en compte abans de comprar-te el títol. A més, el joc està íntegrament doblat en anglès tot i ser un joc d’una desenvolupadora nacional, però compta amb subtítols ja predeterminats en espanyol per a poder-ne gaudir al complet.

Apartat artístic: Blanc, negre i vermell sense marge a la personalització

El títol ‘Blues and Bullets’ és un joc en blanc i negre, però té certes parts a color vermell per ajudar a guiar al personatge o marcar els objectes amb els quals es pot interactuar. Tanmateix, la il•luminació i les ombres que vas a trobar res més li donis a jugar són alguna cosa molt aconseguit que fa que t’introdueixis en l’atmosfera policíaca amb summa facilitat. Els efectes de pluja en pantalla no obstaculitzen a cap moment la visió, si no que fan més ressò d’aquesta sensació de perill i misteri que t’ofereix el títol.

‘Blues and Bullets’ està directament configurat amb una resolució de 720 i amb qualitat mitjana-baixa amb l’objectiu de poder adaptar-se a qualsevol dispositiu (amb prou feines demana requeriments). Però com a crítica al joc, els jugadors més assidus d’ordinador trobarà a faltar la possibilitat de configurar més detalladament les opcions gràfiques, ja que no permet personalitzar la qualitat de les ombres, la il•luminació o els reflexos sinó solament coses molt generals.

Una historia i banda sonora dignes del cinema negre

El joc és el típic títol que podries trobar-te sota el desenvolupament de Telltale Games (‘The Walking Dead’ o ‘Joc de Trons’); ja que la dinàmica es basa en una història més o menys lineal en la qual el jugador és qui pren les decisions que afectaran d’una forma o una altra als personatges i al desenvolupament dels esdeveniments. Arrel d’aquestes decisions, la historia agafa un camí o un altre; amb el canvi en els personatges i escenaris.

No obstant això, la gran diferència entre aquests títols i ‘Blues and Bullets’ és que aquest té un component d’acció o ‘shooter’ que ells no tenen. A més dels típics enfrontaments en els quals hauràs de prémer certa combinació de tecles o botons, podràs participar en tirotejos en els quals tu mateix hauràs d’apuntar, disparar i anar-te amagant perquè no et matin. Con a crítica, alguns jugadors podran trobar a faltar l’opció per eliminar les pistes vermelles per tindre més llibertat, però és quelcom bastant suportable.

La música de ‘Blues and Bullets’ és a càrrec del premiat estudi Sonotrigger, mentre que el tema principal està compost i cantat per la cantant Ïza. Aquesta música acompanya constantment a l’acció, potenciant aquesta atmosfera de “cinema negre” característica durant tot el videojoc. I per acabar d’arrodonir aquesta sensació de pel•lícula de detectius, la veu del protagonista corre a càrrec del doblador de Geralt de Rivia de la saga The Witcher.

Imatge: XboxViewTV | Video Games Trailer (Official)

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “‘Blues and Bullets’: una novel•la gràfica digna del cinema negre”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio