LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Llibres

Bill Gates recomana als internautes 5 llibres per aquest estiu

Ciència i Matemàtica són els temes predilectes
By , on 10 de juny de 2016

Les recomanacions sempre són una bona forma de trobar nous llibres, expandir els nostres horitzons literaris i apostar per quelcom diferent. L’any passat, Mark Zuckerberg –el fundador de Facebook– va sorprendre proposant el repte de ‘A Year of Books’, en el qual va recomanar i comentar amb els internautes un total de 23 llibres; aconseguint disparar les vendes dels exemplars que apareixien entre les seves propostes de lectura.

Si bé és menys desconegut, Bill Gates també presenta periòdicament en el seu blog Gates Notes diferents recomanacions que també han aconseguit cridar l’atenció de lectors i disparar les vendes dels volums aconsellats per Gates. El cofundador de Microsoft sembla estar recuperant el temps perdut i, anticipant-se al sol i el bon temps, ha publicat una petita llista amb 5 recomanacions estiuenques centrades en el camp de les ciències i matemàtiques que més li han cridat l’atenció; uns llibres que permeten entendre de forma alternativa el món modern. T’atreveixes?

‘Seveneves’ de Neal Stephenson (Edicions B)

La trama es pot resumir en una sola línia, com el propi Gates explica: “La lluna vola per l’aire. La gent s’adona que en un termini de dos anys una catastròfica pluja de meteors acabarà amb tota la vida a la Terra, així que el món s’uneix en un pla per mantenir viva la humanitat llançant tantes naus en òrbita com es pugui”. Encara que Gates reconeix que la gran quantitat d’informació sobre naus espacials pot ser una miqueta pesada, aquesta novel•la li va ajudar a recuperar el seu gust per la ciència ficció.

‘How Not to Be Wrong: the Hidden Maths of Everyday Life’ de Jordan Ellenberg (Penguin)

Malgrat el seu nom, no es tracta d’un d’aquests llibres de psicologia d’autoajuda per millorar les nostres relacions personals, sinó un assaig sobre el paper que les matemàtiques juguen en la nostra vida (Spoiler: és molt major del que ens pensem). Aquest volum es divideix en capítols que aborden diversos temes populars i quotidians per explicar les peculiaritats del món matemàtic. Gates adverteix que en algunes parts el nivell de coneixement matemàtic és elevat, però inclou un resum per a poder reprendre el fil.

‘Sapiens: una breu història de la Humanitat’ de Noah Yuval Harari (Debat)
Sembla ser que ‘Sapiens’, o ‘D’animals a homes’, com es va dir en la seva primera edició, ha cridat l’atenció del magnat de la informàtica per la capacitat de l’autor per explicar tota la història de la humanitat en 400 pàgines. Precisament, aquesta síntesis l’ha rodejat de controvèrsia i el va convertir en un èxit de vendes a Sant Jordi 2015. Fins hi tot, Gates ha reconegut que tot i trobar parts amb les quals no hi podia estar d’acord, però tot i aquesta diferència en la forma d’entendre la societat i el món humà recomana ‘Sapiens’ a qualsevol interessat en la història i el futur de la nostra espècie.

‘La qüestió vital’ de Nick Lane (Ariel)
El llibre de ja figurava en la selecció dels millors llibres de 2015 de Gates i que ha recuperat per a recomanar-lo aquest estiu. L’autor té l’objectiu entendre com va començar la vida, quelcom que pot tenir importants aplicacions mèdiques a l’hora de guarir malalties com el càncer. Una exposició de fets que, tot i que Gates reconeix que pot estar equivocada en els seus detalls, aporta un nou focus sobre el qual centrar les futures investigacions en la matèria. Així doncs, el magnat de la informàtica valora molt positivament l’esforç de Lane en mostrar d’una forma diferent el concepte de vida, centrant les seves teories en l’energia.

‘The Power to Competeix: an Economist and an Entrepreneur on Revitalizing Japan in the Global Economy’ de Hiroshi Mikitani i Ryoichi Mikitani (Wiley)

Fa uns 30 anys, quan Gates va visitar Japó per primera vegada, es va trobar amb un país pròsper i tecnològicament avantguardista. No obstant això, avui dia, moltes d’aquestes companyies han estat eclipsades pels seus equivalents de països com Corea del Sud o Xina. El present llibre és una discussió entre pare i fill, de la família propietària de Rakuten (l’Amazon nipó). Entre els temes tractats es troben: l’estancament econòmic de Japó, com millorar la competitivitat, els efectes del lliure mercat a l’economia nacional o els problemes per a emprenedors i empresaris. Un llibre molt recomanat per a totes aquelles persones interessades en el camp de l’economia, ja que tindre informació sobre la realitat d’altres països pot ajudar a millorar el nostre.

Imatge: Alan Dean

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Bill Gates recomana als internautes 5 llibres per aquest estiu”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio