LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Llibres

BDpuntedu: Projecte experimental de biblioteca escolar

L’objectiu es millorar les biblioteques de les escoles de Catalunya
By , on 12 de abril de 2012

Si volem ensenyar als nens la importància de la lectura hem de predicar amb l’exemple i per tant, potenciar la creació i desenvolupament de biblioteques de qualitat a les escoles. Precisament buscant aquesta millora neix el BDpuntedu, un programa experimental impulsat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i gestionat pel Col•legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya. La primera edició del programa es portà a terme l’any passat, durant el curs 2010-2011 i hi participaren un total de 54 escoles.

Les escoles participants reben una ajuda econòmica i se’ls realitza un primer anàlisis de situació del seu projecte de biblioteca escolar. Com? Doncs reben la visita d’un bibliotecari professional col•legiat que observa el treball desenvolupat per l’escola en relació a la seva biblioteca escolar i els proposa un pla de treball. Si l’escola l’accepta es seleccionarà un professional que s’encarregarà de fer-lo realitat a l’escola durant el temps acordat.

Aquest programa es desenvoluparà de forma coordinada amb la intervenció d’un equip professional que farà un seguiment de la feina de cas auna de les escoles participants. L’èmfasi es posarà sobretot en la dinamització dels serveis, el gust per llegir i la competència informacional. En aquest nou curs 2010-2011 es finalitzarà la feina en els centres i es començarà un altre cop a 65 nous centres. D’aquesta forma, dia rere dia i any rere any es milloraran les biblioteques de les escoles i es potenciarà el gust per la lectura dels nens.

Al projecte BDpuntedu hi participen els centres educatius de titularitat del Departament d’Ensenyament que han estat seleccionats en les convocatòries públiques del 2009 i 2010 de projectes de biblioteca escolar ‘puntedu’ dotades amb l’assignació econòmica extraordinària corresponent. Com ja hem dit enguany seran 65 els centres educatius que rebran aquestes ajudes econòmiques i l’assessorament, consultoria i treball d’un bibliotecari especialitzat. Aquest serà l’encarregat, juntament amb el centre, de marcar les línies de treball i les actuacions entre les que trobem, per exemple, la compra de fons, la compta de mobiliari o els serveis de informació.

Per poder participar en el projecte els centres seleccionats hauran d’omplir un qüestionari pensat per esbrinar el punt en que es troba la biblioteca i marcar les línies d’actuació. Un cop omplert, buidatge, elecció d’intervencions i programació d’una reunió. Els primers passos per aconseguir convertir la biblioteca dels centres en autèntics centres del saber i així donar la opció als nens de consultar als millors punts.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “BDpuntedu: Projecte experimental de biblioteca escolar”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio