LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Llibres digitals

Amazon pagarà als autors d’autopublicacions en funció del nombre de pàgines llegides

Els autors no cobraran per descàrrega
By , on 18 de setembre de 2015

ebook

Amazon, un dels gegants del comerç per Internet, ha començat a pagar als escriptors de llibres en funció del nombre de pàgines que la gent hagi llegit dels seus manuscrits, en lloc de calcular els seus beneficis en funció del nombre de còpies venudes. Aquest nou model de pagament comptabilitza les pàgines llegides i no les descàrregues dels productes, com fins ara s’ha realitzat en el sector.

Aquest servei de Amazon es ha pres el nom de Kindle Direct Publishing, el qual permet a individus publicar els seus propis llibres en la plataforma de llibres electrònics Kindle sense necessitat de comptar amb una gran firma o editorial darrera. Un dels punts més interessants del nou model de finançament és que es opcional, de forma que els autors poden acollir-se a ell inscrivint-se des del seu panell de control i també renunciar sol•licitant la desactivació.

Així doncs, aquest canvi no és quelcom que s’apliqui a tots els llibres que comprem en Amazon ni a tots els usuaris de la plataforma de compres per Internet. Els autors que apostin per l’autopublicació només es podran beneficiar dels usuaris del serveis Kindle Unlimited, un servei de subscripció que dóna accés il•limitat a més de 750.000 títols per 9,99 al mes; i Kindle Owners Lending Library, disponible només a EUA, que permet als subscriptors de Amazon Prime llogar un llibre al mes sense data de venciment.

A partir d’ara Amazon repartirà els beneficis d’aquests serveis entre els autors depenent del nombre de pàgines que s’hagin llegit. Per a això, el gegant de les compres utilitzarà el sistema Kindle Edition Normalized Page Count (KENPC v1.0), és a dir, un sistema de mètrica que analitza diversos paràmetres per definir el que és una pàgina. Segons l’empresa, el sistema KENPC està basat en una configuració estàndard per poder mesurar equitativament el nombre de pàgines que es llegeixen en cada llibre.

Dit d’una altra forma, KENPC v1.0 és la fórmula de Amazon perquè no existeixin possibles enganys a l’hora d’editar per part dels autors, és a dir, no podran reduir marges o canviar la grandària de la lletra perquè existiran uns valors estàndard als quals caldrà adaptar-se si es vol publicar. Tot i aquestes normes d’edició, permetrà que molts escriptors rebin una compensació per aquells lectors que necessiten fullejar un llibre i no es decideixen a comprar-lo.

Imatge: Unsplash

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Amazon pagarà als autors d’autopublicacions en funció del nombre de pàgines llegides”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio