LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Autors

Alan Moore anuncia la seva retirada del món de la novel•la gràfica

L’autor de ‘V de Vendeta’ deixa el món del còmic
By , on 15 de setembre de 2016

L’autor de novel•les gràfiques Alan Moore ha aprofitat la presentació de la seva de la seva segona novel•la, ‘Jerusalem’, per anunciar que es retira del món del còmic. Guionista d’obres mestres del novè art com a V de Vendetta, Watchmen o From Hell, Moore ha anunciat la seva retirada del món de les novel•les gràfiques argumentat que, de seguir treballant, la qualitat dels seus projectes se’n resentiria.

Crec que he fet suficient pels còmics. He fet tot el que he pogut i penso que si hagués de seguir treballant en això, inevitablement les idees sofririen, i crec que tant vostès com jo, probablement es mereixen quelcom millor que això.

No és la primera vegada que l’autor de novel•les gràfiques de Northampton, considerat una de les personalitats més importants de la història dels còmics, anuncia que deixa el món de les vinyetes; però assegura que aquesta vegada si és la definitiva. Encara que no deixés el món de la ficció del tot. Moore ha confirmat que continuarà la seva excel•lent carrera en el món de la literatura, en el qual ja hi va aterrar al 1996 quan va publicar la seva primera novel•la ‘Voice of the Fire’.

‘Jerusalem’ o història sobre el cor de Northampton

Moore va fer aquest anunci durant a la presentació del seu nou llibre, que sortirà a la venda a Regne Unit i Amèrica del Nord dimarts que ve, també sota la promesa de ser comercialitzat a Espanya. Tornant a la seva producció artística, el títol de ‘Jerusalem’ fa al•lusió al famós poema de William Blake titulat d’igual forma i l’escriptor no oculta la “gran quantitat de temps invertit en el projecte” i el “esforç titànic” que li ha suposat escriure la novel•la.

Amb més d’1.200 pàgines i amb aproximadament 620.000 paraules, Jerusalem contrasta amb la “falta d’ambició que sofreix la cultura actual”, segons va comentar l’autor, que li va dedicar deu anys de treball. Per a ell, aquesta segona novel•la és “diferent” a tot el que ha escrit abans i que pot contrastar amb el que s’ha escrit fins al moment. Una història que ha trigat una dècada per retratar petita zona de la seva Northampton natal a través de “diverses veus”.

En aquesta ocasió vaig voler fer una mica més intens i concentrat sobre Northampton, no volia escriure sobre tota la ciutat com vaig fer en l’anterior novel•la, sinó que volia ser més específic i centrar-me en la mitja milla quadrada en la qual vaig néixer i em vaig criar

.

Aquesta mitja milla quadrada que Moore esmenta es refereix a Spring Boroughs, un barri deprimit de Northampton on el britànic va passar la seva infància i un lloc al que l’artista té gran afecte. ‘Jerusalem’ és el resultat d’una exhaustiva recerca, amb molt poca intervenció de la imaginació de Moore. “He escrit la novel•la a partir de converses cara a cara, de rumors familiars i llegendes i fent ús de la memòria i d’un llibre amb testimoniatges de persones majors que van viure a la zona” va sentenciar.

Imatge: Loz Flowers

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Alan Moore anuncia la seva retirada del món de la novel•la gràfica”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio