LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Novel·la

‘A menys de cinc centímetres’, una novel·la negre de les d’abans

Marta Robles presenta una novetat amb tints clàssics
By , on 21 de febrer de 2017

a menos de 5 centimetros

L’escriptora Marta Robles torna a les llibreries aquest mes de febrer amb ‘A menys de cinc centímetres’, una novel·la negra innovadora que convida als lectors a recorre els escenaris més commovedors de les darreres dècades de la mà dels seus protagonistes. La novel•la transcorre a Madrid, Venècia, Londres, Sevilla o Nova York, passant d’escenari a escenari amb el mestratge que caracteritza a aquesta escriptora.

La novel•la ‘A menys de cinc centímetres’ (Editorial Espasa) disposa de tots els ingredients per atrapar al lector des de les seves primeres pàgines: una femme fatale a l’estil més pur; un detectiu desencantat amb la vida que acceptarà un cas més complicat del que semblava, una trama tèrbola que absorbeix des del primer moment i el sexe jugant un paper fonamental. Tot els elements més emblemàtics que van donar forma i caracteritzar durant molt de temps al gènere de la novel•la negre.

La senyora Misia Rodríguez de Rothman, esposa de l’amo del major holding editorial i de comunicació del nostre país, cau fascinada per l’escriptor més cosmopolita i de major èxit del moment, Armando Artigas. No obstant això, sota la façana d’escriptor de renom s’amaga un passat fosc. A aquest cocktail es suma Tony Roures, un antic reporter de guerra reconvertit a detectiu que s’ha establert al madrileny barri de Malasaña.

La trama arranca quan arriba al despatx del detectiu una possible clienta, Katia Kohen, que té el convenciment que l’escriptor Armant Artigas no solament va matar a la seva mare, de qui va ser amant, sinó que ha assassinat almenys a altres tres dones. Aquest és el pretext amb el qual començarà la investigació del detectiu, que anirà estirant dels fils per esbrinar si l’acusació de la senyoreta Kohen és certa… o fins a quin punt és veritat.

Un relat d’erotisme i poder que ens condueix a l’Espanya més negra per després anar-nos traslladant a alguns dels llocs més emblemàtics del món. Amb ‘A menys de cinc centímetres’ els amants de les novel•les negres podran tornar a gaudir d’una trama amb tints clàssics, un toc de nostàlgia per un gènere que s’ha anat desvirtuant i evolucionant amb els anys. Una obra que ens aporta aquesta pàtina de ‘blanc i negre’ a través de la ploma –primerenca en aquest gènere però encertada– de Marta Robles.

 

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “‘A menys de cinc centímetres’, una novel·la negre de les d’abans”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio