LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
Destacats

6a edició del congrés ‘Educació i Entorn’

Es farà a la Seu d’Urgell els pròxims 31 de maig, 1 i 2 de juny i estarà centrada en la lectura
By , on 25 de març de 2012

D’aquí pocs mesos, concretament el 31 de maig, 1 i 2 de juny, es celebra el 6è congrés ‘Educació i Entorn’ a la Seu d’Urgell. Aquest congrés centra enguany el seu contingut en la lectura i en establir la competència lectora en l’eix vertebrador de l’aprenentatge. D’aquesta forma, el congrés tindrà com a objectiu principal la reflexió al voltant de la lectura entesa com una estratègia per a la millora de la competència educativa, doncs es tracta de la base per l’adquisició d’altres coneixements.

Cartell del congrés

Per tal d’aconseguir una millora en aquest àmbit s’ha de potenciar una col•laboració entre els centres educatius, les famílies i les entitats que intervenen en el procés educatiu i és que només si hi ha una suma d’esforços s’aconseguirà influir de forma positiva en el foment de la lectura i en la millora de la mateixa entre els més joves. Aconseguir aquesta col•laboració significa coordinar esforços, buscar la implicació del professorat, obrir els àmbits d’actuació més enllà de l’escola (fins i tot més enllà de la família) i fer que tots remin en una mateixa direcció. Aquesta acció conjunta no es fàcil d’aconseguir i només a partir d’iniciatives com les que avui presentem es poden anar donant passes (encara que siguin petites) per potenciar-la.

Al programa del congrés trobem conferències de diferents escriptors com la de Maria Barbal el 31 de Maig; diàlegs entre ponents sobre diferents temàtiques com poden ser ‘Lectura i escola’, ‘Lectura i família’ o ‘Lectura i entorn’; taules rodones; activitats culturals i presentació d’experiències per part de diferents professionals tant del sector educatiu com literari. D’aquesta forma es pretén aconseguir el millor ambient per poder reflexionar sobre el paper de la lectura dins la societat i l’escola (sens dubte molt important) i poder extreure idees i iniciatives que ajudin a millorar una competència lectora no sempre ben explotada.

El termini d’inscripció al congrés ‘Educació i Entorn’, que té com eslògan ‘Llegint, Creixem!’ va començar el passat 22 de març i romandrà obert fins el 10 de maig. L’aforament es limitat, pel que el nombre màxim d’assistents és de 300 persones; a aquests el Departament d’Ensenyament els expedirà una certificació de 30 hores de formació. El preu d’inscripció és de 60 euros. Així que si ja tens clar que vols assistir-hi, no esperis al darrer dia per aconseguir la teva entrada! Entra ara al seu web i fes-te amb la teva!

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “6a edició del congrés ‘Educació i Entorn’”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio