LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
llibres infantils

‘Nascuts per la llegir’, el foment de la lectura entre els més petits

El projecte aposta per la lectura com a eina per enfortir el vincle entre pares i fills
By , on 8 de maig de 2012

El foment de la lectura des dels primers anys de vida és essencial per aconseguir que aquesta passió cali en el nen i l’acompanyi la resta de la seva vida. Per això existeixen iniciatives que faciliten l’accés del nens als llibres infantils i els apropen al món literari, un món que quan enganxa és molt complicat d’abandonar. Una d’aquestes iniciatives és ‘Nascuts per llegir’.

Entra al seu web i descobreix aquest projecte!

< El projecte neix el 2002 gràcies al treball d’un grup de professionals lligats a la literatura infantil i les biblioteques. Té el seu origen a Itàlia sota el nom ‘Nati per leggere’ i a causa de l’enorme èxit que té allà creua les fronteres i arriba al nostre país. El projecte es presenta a una gran quantitat d’institucions relacionades, com el Col•legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya o el Consell Català del Llibre per a Infants i Joves; d’aquesta forma, aconsegueix el suport necessari per tirar endavant.

Però, en què consisteix ‘Nascuts per llegir’? És un projecte de promoció de la lectura per a infants d’entre 0 i 3 anys. Es tracta de buscar l’establir un vincle entre els llibres i els nens utilitzant continguts consensuats i estructurats, sempre avalats per les institucions que treballen amb la infància. El vehicle fonamental per aconseguir aquests objectius és la lectura en veu alta i és que explicar o llegir una història és una activitat que, a més de millorar la relació entre pares i fills, estimula el plaer d’escoltar, imaginar i crear, així com esdevé la base per poder establir una relació entre el nen i el món que l’envolta.

Al portal web de ‘Nascuts per llegir’ podem trobar una sèrie de recomanacions per endinsar al nostre fill en el món de la lectura i és que resulta evident que existeixen llibres per cada franja d’edat. Per tal de facilitar la recerca d’aquests títols al web podrem filtrar els resultats depenent de la temàtica (Natura i animals, Família, El món que ens envolta…), les edats i les obres dedicades als adults.

Aquest últim punt és molt interessant perquè dóna una base teòrica als pares per poder afrontar l’ensenyament dels seus fills. Temes com l’arribada d’un fill, nens amb necessitats especials o hàbits i salut, poden ajudar molt en aquest sentit. A més d’aquestes seccions, al web també trobarem un apartat amb activitats programades tant per nens com per pares. Perquè un dels objectius primordials de la iniciativa és potenciar el vincle que existeix entre ells.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “‘Nascuts per la llegir’, el foment de la lectura entre els més petits”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio