LlegirLlibres.cat
Bloc literari en català. A aquest bloc podràs trobar anàlisis de llibres, tant de... 
llibres infantils

‘Com aigua’, un viatge a les emocions

Un llibre que poden llegir tant grans com petits
By , on 25 de maig de 2012

“De vegades el plor és un viatge intens que comença com un foc i es converteix en aigua… Com avui. Tal vegada els mars i els oceans siguin les llàgrimes de totes les persones, reunides en un mateix lloc”. Amb aquestes paraules Carmen Sara Floriano Pardal i Susana Pérez Barrera ens presenten un viatge pel plor a través dels sentiments d’una nena. Un viatge que gràcies a la senzillesa i poesia de Floriano i a la fantàstica il•lustració de Pérez es convertirà en una aventura inoblidable pels més petits.

Que les llàgrimes apareguin en els pitjors i millors moments és senyal inequívoca de la seva importància. Són en els instants amb una forta càrrega emocional quan apareixen i és molt difícil, gairebé impossible, frenar-les. I és que quan les llàgrimes broten tenen una raó de pes per fer-ho, segurament per això no es poden controlar. “Jo premo fort els ulls, empenyo cap a dintre empassant saliva, però és en va: les llàgrimes han trobat el camí de sortida”, només una mostra del que la Carmen Sara Floriano Pardal recull al llibre.

A més de la poesia acurada i fina de l’autora, ‘Com aigua’ compta amb les il•lustracions de Susana Pérez, uns dibuixos que commouen al lector quasi de forma automàtica. Sempre d’una forma senzilla, acurada i realista. A més, l’equilibri entre la imatge i el text és perfecta, el que encara fa més especial el llibre.

I si bé és veritat que sense el treball de les dues artistes aquesta obra mai hauria pogut veure la llum tal com ho ha fet, també és veritat que no ho podria haver fet sense que una jove editorial, Sleepyslaps, mostrés interès en ella. L’empresa té una intenció molt clara: oferir àlbums de gran qualitat, tant en la part material com en l’artística i segurament per la perfecta unió que aquests dos conceptes tenen a ‘Com aigua’, es decidí a publicar-la. Tot i que no en aquesta obra, Sleepyslaps també explora les expressions culturals de diversos països i espais lingüístics per apropar-los al nostre entorn, un punt positiu més per aquesta jove idea que amb els anys segur es consolidarà.

Sigui com sigui, ‘Com aigua’ és d’aquells escrits que poden llegir tant petits com adults, doncs en cada franja d’edat es trobaran diferents missatges i detalls. És qüestió de posar-hi els cincs sentits i deixar-se emportar pels sentiments, un viatge màgic.

Has llegit l’obra? Què t’ha semblat?

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “‘Com aigua’, un viatge a les emocions”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio